Ontspullen, opruimen en structuur aanbrengen

 

Ontspullen is het  loslaten van overbodige dingen in huis, schuur of administratie.
Iets waar een overschot aan is brengt vaak onrust en overprikkeling met zich mee. Het zorgt voor een gevoel van ballast, als het in het zicht staat zeker, maar ook wanneer het bijvoorbeeld op een volle zolder staat. De confrontatie met wanorde geeft een onbestemd en schuldig gevoel naast de schaamte die er vaak is. 

Als  je samen met Kiem gaat werken binnen meerdere ruimtes of met meerdere onderwerpen dan maken we een plan waar we gaan starten. Naast het maken van keuzes over houden of wegdoen, kijken we ook naar de organiseren van je huis(houden). Wat zijn logische plekken, hoe kan ik eenvoudig spullen terugvinden etc.

 

Voor wie?

Voor iedereen die een opruimwens heeft, groot of klein.
Misschien leef je heel geordend, maar desondanks blijft er iedere keer één kast of kamer over die rommelig is.
Het kan ook zijn dat je (al langere tijd) het overzicht kwijt bent. Bijvoorbeeld door iets dat je mee gemaakt hebt en je het lastig vindt de energie te hervinden, je gezinssamenstelling veranderd is of je belast bent met spullen uit een erfenis. Dan kan het zijn dat je niet in één kast of kamer last hebt van 'rommel' maar dat je hele huis ontregeld is en je bijvoorbeeld een ruimte niet meer in kunt omdat de spullen hoog opgestapeld liggen.
Kiem biedt ook begeleiding in het opruimproces aan mensen met niet aangeboren hersenletsel, een (verstandelijke) beperking of bijvoorbeeld autisme: het ondersteunen bij het (her)vinden van overzicht, structuur en balans.