Ervaringen

 

Gezamenlijk proces, L.B.

"Ongelooflijk hoeveel geduld Judith heeft en hoe oordeelloos ze mij op mijn gemak kon stellen! Mijn huis is een heel stuk opgeruimd, maar daarbij ook mijn hoofd. Ze is goed in staat om af te stemmen en soms de nodige druk uit te oefenen, waardoor het echt een gezamenlijk proces is. Ik vind het moeilijk om afscheid te nemen en dat voor iemand die bindingsangst heeft, dat zegt genoeg."

 

Schaamte, anoniem

"Eerst schaamde ik me om hulp in te roepen, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb! Alleen kon ik de start gewoon niet maken en op een gegeven moment had ik het een beetje opgegeven. Het sprak mij aan dat Judith in de zorg gewerkt had, dat gaf mij vertrouwen in het geduldig zijn en dat ze al een hoop gezien heeft. Dat klopte, vanaf het eerste moment gaf ze mij het gevoel dat het wel ging lukken en dat ik mij niet hoefde te schamen. Eigenlijk, als die eerst stap gezet is en je over de drempel bent, daar krijg je al weer wat energie van. En ook het gevoel dat je er niet alleen voor staat.
Judith is er ook niet op uit om zoveel mogelijk uren te komen, ze kijkt juist wat ik tussendoor zelf kan doen in kleine stukjes en dat lukt goed. Ben heel blij als ik nu mijn huis binnen stap!"

 

Investering meer dan waard, mw. W, 73 jaar

"In mijn seniorenwoning probeer ik altijd een opgeruimde kamer te hebben. Om alles netjes te hebben leg ik nogal eens wat uit het zicht in mijn hobbykamer. In de loop der jaren is dat een ingesleten patroon geworden. Het gevolg was dat de spullen in het kamertje zich letterlijk opstapelden. Het beoefenen van een hobby was door het ruimtegebrek niet meer mogelijk.

Het contact met Judith was verhelderend. Ze nam de tijd en samen hebben we gekeken of alle spullen nog nodig waren. Het was onvoorstelbaar hoeveel er overbodig was. Zeker als je op leeftijd bent ga je zogenaamd aan dingen hechten waar je in de praktijk niets aan hebt. Samen  hebben we de inhoud van het hobbykamertje omgekeerd en kritisch bekeken. Bruikbare spullen heeft ze voor mij naar de kringloop gebracht en de meest dierbare dingen hebben een ander plekje gekregen. Vervolgens heb ik een zee aan ruimte teruggekregen waar ik nu weer fijn kan vertoeven en mijn hobby's op creatief gebied ook echt kan beoefenen.

We hebben er drie keer een middag voor uitgetrokken. Tussendoor kon ik op mijn gemak afscheid nemen van dingen waarvan je denkt dat je eraan gehecht bent. Het is de investering meer dan waard, bovendien heeft Judith mij geholpen wat dingen op Marktplaats te zetten zodat het mij ook nog wat geld opbracht. Mijn kinderen waren blij verrast, ik raad het iedereen aan!"